Композиція та постановка народно-сценічного танцю: робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Дужич-Ніколайчук, Віктор Іванович; Duzhych-Nikolaichuk, Viktor I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Мета курсу передбачає: отримання знань в галузі новітніх тенденцій гармонічної мови та балетмейстерської техніки хореографічного мистецтва; визначення специфічних методів композиційної побудови хореографічного твору; збагачення досвіду сприйняття та аналізу хореографічного мистецтва сучасності.
Keywords: сценічна обробка фольклорного танцю; побутовий танець; танцювальні форми