Мовленнєва агресія в інтернет-комунікації - Волошинович, Наталія; Voloshynovych, Nataliia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Розглянуто інтернет-комунікацію як процес взаємообміну інформацією між суб’єктами за допомогою вербальних та невербальних комунікативних систем, опосередкованих комп’ютерними засобами комунікації, які відкривають новий вимір у людському спілкуванні й дають можливість зберігати та швидко передавати великі обсяги інформації, використовувати аудіо- і відеоканали спілкування, а також спілкуватися в режимі on-line, тобто в безпосередньому лінійному контакті з респондентом.The article deals with the Internet communication which is considered as a process of mutual information exchange between individuals using verbal and non-verbal communication systems, computer-mediated communication, which opens a new dimension in human communication and makes it possible to store and quickly transfer large amounts of information, use of audio and video channels in on-line communication, that is, linear direct contact with the respondent.
Speech Aggression in the Internet Mediated Communication.
Keywords: мовленнєва агресія; інтернет-комунікація; тролінг; флеймінг; кібербуллінг; speech aggression; Internet communication; trolling; flaming; cyberbulling