Інформаційні аспекти управління міграційними процесами у прикордонних територіях України та Польщі - Патійчук, В. О.; Лавренюк, Х. Ю.; Patiichuk, V. O.; Lavreniuk, K. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Міграція є надзвичайно актуальною проблемою для більшості прикордонних територій як в контексті неконтрольованості масштабів, так і неоднозначності її впливу на соціально-економічні процеси. Динаміка міграцій в українсько-польському прикордонні потребує пильного наукового моніторингу і нових підходів до їх управління. The characteristics of migration in the Ukrainian-Polish border are analyzed. Showed the problems and directions for improving information management of migration. Key words: cross-border cooperation, the Polish-Ukrainian relations, migration, migration policy, information resources.
Informational aspects of migration management in the border areas of Poland and Ukraine
В. О.Патійчук, к.геог.н., доц. кафедри країнознавства і міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Х. Ю.Лавренюк, студентка 5 курсу факультету міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені. Лесі Українки (Україна, м.Луцьк)
Keywords: cross-border cooperation; the Polish-Ukrainian relations; migration; migration policy; information resources