Упровадження засобів міні-туризму в процес фізичної культури школярів початкових класів - Мулик, Катерина; Mulyk, Kateryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті розкрито зміст розробленої програми занять різновидами спортивно-оздоровчого туризму, які були впроваджені як додаткові заняття до уроків фізичної культури. Виявлено, що в учнів початкових класів доцільно використовувати різні елементи міні-туризму як у позаурочних заходах (походи вихідного дня, оздоровчі табори), так і під час занять фізичною культурою, оскільки більшість занять, що проводяться на відкритому повітрі, покращують оздоровчу функцію дітей. Також установлено вплив засобів міні-туризму на розвиток фізичних якостей школярів початкових класів. In the article it is revealed the content of the developed program of classes with different sports and health–improvements tourism that were implemented as additional classes to lessons of physical culture. It was found out that it is reasonable to use the elements of mini–tourism among pupils of junior classes while both outside regular hours (hikes on weekends, health–improving camps, etc.) and during physical culture lessons, as most of classes that are conducted outdoors improve health–improvement function of children. Also it is established the development of means of minitourism on development of physical qualities of pupils of junior classes.
Implementation of Means of Mini-tourism Into the Process of Physical Culture of Pupils of Junior Classes
Keywords: міні-туризм; діти; початкові класи; Фізична Культура; minitourism; children; junior classes; physical culture