Психологія управління - Кульчицька, Анна Валеріївна; Kulchytska, Anna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є психологія управління як наука, її прикладні завдання, психологічні проблеми в організаціях різного типу і на різних стадіях життєвого циклу. Метою викладання навчальної дисципліни “Психології управління” є ознайомити студентів з психологічними особливостями процесу управління, показати закономірності соціальної взаємодії в організації, навчити застосовувати методи психологічного дослідження в роботі з персоналом. Основними завданнями вивчення дисципліни “Психології управління” є : ознайомлення з теоретичними підходами, експериментальними та прикладними дослідженнями в галузі психології управління; оволодіння методами психодіагностики в роботі з персоналом організації; засвоєння основних психологічних закономірностей управлінської діяльності, лідерства та керівництва; засвоєння навичок психологічного аналізу роботи та робочого середовища; діагностика поведінки працівників в організації; аналіз організаційної структури організації та її психологічного змісту; засвоєння основних методів саморегуляції в роботі керівників; оволодіння технологією формування організаційної культури; оволодіння навичками постановки і вирішення дослідницьких завдань в галузі психології управління.