Соціальне підприємництво та соціально відповідальний бізнес в системі забезпечення соціальної безпеки населення - Коленда, Наталія Вікторівна; Колосок, Андрій Мирославович; Черчик, Лариса Миколаївна; Черчик, Артур Олегович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У монографії викладені теоретико-методичні основи та прикладні аспекти дослідження соціального підприємництва та соціально відповідального бізнесу як інституційної основи забезпечення соціальної безпеки населення. Визначено сутність соціального безпеки, охарактеризовано її основні складові. Розглянуто роль соціального підприємництва у забезпеченні соціальної безпеки населення. Розроблено підходи до вивчення соціальної відповідальності бізнесу в контексті забезпечення соціальної безпеки населення. Розроблено методику оцінку соціальної відповідальності бізнесу. Запропоновано механізм забезпечення соціальної безпеки населення, формування соціально-відповідальної політики підприємств та інструменти стимулювання розвитку соціального підприємництва.
Keywords: соціальна безпека; соціальні підприємства