Микола Зеров: фахівець класичної філології, перекладач і поет, «закоханий»у вроду слів - Павлюк, А. Б.; Pavliuk, A. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто життя й творчість видатного українського літературознавця, аналітичного критика, полеміста, лідера «неокласиків», майстра сонетної форми та блискучого перекладача. The article deals with the life and work of a prominent Ukrainian specialist in literature, a literary critic, a polemicist, the leader of the «neoclassicists», an expert of a sonnet form and a brilliant translator.
Mykola Zerov: A Classical Philology Specialist, a Translator and a Poet, Who «Loves» the Beauty of Words
Keywords: неокласик; neoclassicist; неокласицизм; neoclassicism; розстріляне відродження; executed renaissance