Характеристика функціонального стану опорно-рухового апарату та фізичної підготовленості дошкільнят і школярів - Альошина, Алла Іванівна; Aleshina, Alla (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано функціональний стан опорно-рухового апарату дошкільнят та школярів. На основі вивчення медичних карток визначено, які типи порушень постави трапляються в досліджуваного контингенту. За допомогою методу відеометрії визначено лінійні та кутові характеристики сагітального профілю постави й стопи. За результатами тестування установлено рівень фізичної підготовленості в дітей. На основі результатів дослідження здійснено порвівняльний аналіз характеристик функціонального стану опорно-рухового апарату та фізичної підготовленості дошкільнят і школярів із нормальною поставою та з її порушенням, зокрема із сутулістю. The functional state of locomotorium of preschool children and schoolchildren is analysed in the article. On the basis of analysis of medical cards? The types of violations of posture , that occurs at the investigated contingent are defined. By means of method of videometry linear and angular descriptions of sagital profile of posture and foot are defined. On results of testing the level of physical preparedness is defined for children. On the basis of results of research the comparative analysis of descriptions of the functional state of locomotorium and physical preparedness of preschool children and schoolchildren is carried out with a normal posture and with violation of posture, stoop.
Description of the Functional State of Locomotorium and Physical Preparedness of Preschool Children and Schoolchildren
Keywords: дошкільнята; школярі; опорно-руховий апарат; постава; стопа; фізична підготовленість; preschool children; schoolchildren; locomotorium; posture; foot; physical preparedness