Напрями удосконалення системи мотивації персоналу закладів охорони здоров’я на основі адаптивного підходу - Гаврилюк, Юрій Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретико-методичні підходи та розроблено практичні пропозиції щодо удосконалення системи мотивації персоналу на основі адаптивного підходу. Розглянуто сутність категорії «мотивація персоналу», визначено його основні характеристики та сформульоване авторське трактування. Також подано власне бачення процесу мотивації персоналу, уточнено сутність системи мотивації персоналу закладів охорони здоров’я на основі адаптивного підходу. Набули подальшого розвитку методичні підходи до аналізу видів мотивації та оцінки дієвості системи мотивації персоналу на основі адаптивного підходу, а саме: дiєвоcтi мaтeрiaльної мотивації, дiєвоcтi трудової мотивації, дiєвоcтi статусної мотивації, дiєвоcтi cоцiaльно-пcиxологiчної мотивації.
Keywords: персонал; мотивація; заклади охорони здоров’я; дієвість системи мотивації персоналу; адаптивний підхід; трудова мотивація; мaтeрiaльна мотивація; статусна мотивація; cоцiaльно-пcиxологiчна мотивація