Застосування краєзнавчого підходу на уроках географії (на прикладі м. Кам’янка-Бузька Львівської області) - Грищук, Марія Андріївна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Краєзнавчий підхід є одним із традиційних та визнаних при вивченні географії. Впродовж усього періоду розвитку географічної освіти він виступав дієвою формою зв’язку шкільної географії з життям. В умовах пандемії, коли обмежуються можливості учнів щодо закріплення теоретичних знань через набуття практичних навичок, роль краєзнавчого підходу зростає в рази. Більш того, саме завдяки його запровадженню, можливим стає вивчення довкілля в стаціонарних природних умовах. Однією із форм запровадження краєзнавчого підходу при вивченні географії є екскурсії, основою для організації та проведення яких повинен стати наявний фактичний матеріал щодо природних та суспільних компонентів конкретної місцевості, що дозволяє розробляти екскурсійні маршрути різної тривалості, складності, залежно від потреб та віку учнів. Таким чином, задля підвищення ефективності здійснення географічної освіти в умовах сучасних викликів, необхідно звернути увагу на особливості прилеглого довкілля. В цій роботі йдеться про особливості м. Кам’янки-Бузької, що на Львівщині
Keywords: Львівська область; м.Кам"янка-Бузька; географія; краєзнавство; краєзнавчий підхід; географічна освіта; природоохоронні території; парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення