Географічні аспекти міжнародного територіального співробітництва Волинської області - Мандрик, Ірина Петрівна (Видавничий дім "Гельветика", 2024)
Досліджено просторові особливості міжнародного територіального співробітництва Волинської області. Розкрито суть та види міжнародного територіального співробітництва. Проаналізовано динаміку кількості підписаних угод про співробітництво між Волинською областю та регіонами іноземних дер- жав протягом 1995‒2023 рр. Виявлено позитивну динаміку підписання договорів упродовж останніх років.Розглянуто географічну структуру міжнародного територіального співробітництва Волинської області. Встановлено, що Волинська область співпрацює з 8 іноземними державами не тільки Європи, а й Латинської Америки. Підкреслено, що за кількістю підписаних угод Волинська область завдяки сусідському положенню найтісніше співпрацює з польськими регіонами, насамперед із Люблінським воєводством. Акцентовано увагу на тому, що географія міжнародного територіального співробітництва Волинської області розширюється, особливо на рівні міст і територіальних громад.
Keywords: міжнародне територіальне співробітництво; угода; регіон; Волинська область; 911:339.92(477.82)