Паразитологія - Сухомлін, Катерина Борисівна; Зінченко, Олександр Павлович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчально-методичне видання вміщує конспект 18 лекцій з курсу «Паразитологія», передбачених передбачених навчальним планом освітнього ступеня «бакалавр» для студентів галузі знань 09 «Біологія», спеціальності 091 «Біологія» за освітніми програмами «Біологія», «Лабораторна діагностика», та галузі знань 01 «Освіта», спеціальності 014 «Середня освіта (Біологія)» за освітніми програмами «Біологія та здоров'я людини», «Природничі науки». Зміст лекцій і структура курсу відповідає традиційній програмі з паразитології для біологічних факультетів університетів. У лекціях подано вступ до паразитології з характеристикою паразитизму як біологічного явища, визначенням його місця у тваринному світі, а також місця паразитології у системі біологічних наук. Розглядається становлення паразитичного способу життя та еволюція паразитів, головні типи їх життєвих циклів. Видання є посібником із загальної паразитології для студентів біологічних факультетів університетів та ветеринарних і медичних вищих навчальних закладів До кожної лекції наведена тема, питання для обговорення, питання для контролю знань, наприкінці розміщено список рекомендованої літератури.
Keywords: паразитологія; конспект лекцій