Корекційна анімалотерапія при порушеннях м’язового тонусу - Пантєлєєв, Владислав (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Анімалотерапія при ДЦП передбачає поетапне планування та проведення реабілітаційних втручань при взаємодії реабілітованого та тварини, дотримуючись основних принципів: принцип партнерства, принцип різнонаправленості зусиль, принцип єдності психосоціальних і біологічних методів впливу, принцип поступовості і поетапності. Згідно з даним дослідженням курс анімалотерапії позитивно відобразився на стану м’язового тонусу, на функціональній здатності верхніх кінцівок, моторних функцій, на стану вестибулярного апарату та координаційних можливостях дітей.
Keywords: анімалотерапія; м’язовий тонус