Структурно-функціональні параметри вертикального контексту художнього твору - Васейко, Юлія Святославівна (My University, 2014)
У статті досліджено інтер- та екстратекстову природу вертикального контексту, проаналізовано основні детермінанти категорії, описано засоби формування вертикальної площини, з’ясовано типологію її структурної системи, простежено особливості функціонального навантаження вертикального контексту у художньому творі.
Keywords: вертикальний контекст; горизонтальний контекст; імліцитний зміст; культура; національно маркована лексика; алюзія