Таксономічні особливості бореального елементу лісового заказника „Смольний” (Ратнівський район, Волинська область) - Колядюк, Ірина Анатоліївна; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Kolyadyuk, I. A.; Kuzmishyna, I. I. (Одесский национальный морской университет ; Украинская государственная академия железнодорожного транспорта ; Институт морехозяйства и предпринимательства, 2013)
За результатами польових досліджень 2012–2013 рр. на території заказника місцевого значення «Смольний» Ратнівського району нами виявлено 70 видів бореальних видів спонтанної флори, які належать до 5 відділів, 6 класів, 32 родин та 52 родів. Систематичний аналіз засвідчив переважання представників Magnoliоphyta, велика кількість родин з одним представником.
Keywords: заказник «Смольний»; бореальні види рослин; систематичний аналіз