Спосіб одержання сульфону 2-цинамілтіобензімідазолу - Сливка, Наталія Юріївна; Slyvka, Nataliia Yu. (My University, 2012)
Спосіб одержання сульфону 2-цинамілтіобензімідазолу, що передбачає операцію окиснення вихідного продукту гідрогенпероксидом Із розрахунку сульфід : Н202 = 1:1 в льодяній оцтовій кислоті, причому попередньо одержують спиртовий розчин 2-цинамілтіобензІмідазолу, охолоджений до 0-5 °С, у який додають гідроген пероксид у співвідношенні 1:10, здійснюють синтез при перемішуванні у присутності каталізатора, виділяють продукт реакції шляхом додавання 8-15 % водного розчину натрійбісульфіту після витримки у часі реакційної суміші та ідентифікують одержану речовину як сульфон 2-цинамілтіобензімідазолу.
Патент України №73525
Keywords: сульфорн; 2-цинамілтіобензімідазол; окиснення; гідоген пероксид; оцтова кислота; натрій бісульфіт