Проблема сімейного виховання за умов парафіяльної спільноти у контексті філософії освіти - Коник, Руслан (Протоієрей Михаїл) (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Автором розкрито проблематику пастирського консультування у межах сімейного виховання, акцентуючи увагу на допомогу потребуючій людині з боку розкриття духовної терапії. Такий підхід дає можливість відокремити пастирське консультування від інших фахових галузей консультування, уможливлює розкриття пастирського консультування на основах церковної традиції духівництва та духовної опіки людини, потенційно створює підґрунтя для розвитку методологічної бази пастирського консультування, що має важливе значення для філософії освіти. Подальше розкриття теми дасть можливість актуалізувати новизну в підході сімейного консультування крізь призму духовного потенціалу пастиря, як кваліфікованого спеціаліста в галузі духовної терапії «серця».
Keywords: філософія освіти; пастирське консультування; духовна допомога; сім’я; духовна терапія; пастир