Синтез символізму, романтизму та екзистенціалізму в повісті Тодося Осьмачки «Старший боярин» - Лисенко-Ковальова, Наталія; Lysenko-Kovalova, Nataliia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття продовжує цикл публікацій автора про МУР (Мистецький український рух). Проаналізовано тенденції, пов’язані з синтезом традиційних реалістичних моделей (трьох способів узагальнення дійсності – ідеалізації, символізації та типізації) із модерністськими новаціями, що характерно для провідного прозаїка МУРу Тодося Осьмачки. The article continues the series of author’s publications on the UAM (The Ukrainian Art Movement). There was carried out the analysis of the tendencies concerning the synthesis of traditional realistic models (the tree means of generalization of idealization, symbolization and typization) with modernistic, innovations which are charoteristic Todos Osmachka of the leading prosaist of the UAM.
The Synthesis of Symbolism, Romantism and Existentialism in the short-story “The Senior Boyar” by Todos Osmachka
Keywords: символізм; symbolism; романтизм; romantism; екзистенціалізм; existentialism; ідеалізація; idealization; типізація; typization; екзистенція; existention