Загадки як джерело концептуальних ознак досліджуваного концепту (на матеріалі текстів загадок про дорогу) - Бондар, Тетяна; Bondar, Tetiana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
На прикладі загадок про дорогу показано, що загадки про певну реалію є цінним джерелом концептуальних ознак досліджуваного концепту, що зумовлено передусім прагматикою загадки. Мета загадування в традиційній культурі – отримання правильної відповіді від конкретної особи, якій адресована загадка.The article shows that riddles about a certain reality are a valuable source of conceptual features of a concept under consideration. This idea is predetermined by pragmatics of the riddle.
Riddles as a Source of Conceptual Features of a Concept under Consideration (Using Riddles Related to the Concept ROAD as Source Material).
Keywords: загадка; концепт; концептуальна ознака; когнітивна лінгвістика; паремія; riddle; concept; conceptual feature; cognitive linguistics; paremia