Інформаційні системи і технології у фінансах - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У посібнику вміщено теоретичні й практичні матеріали для вивчення курсу «Інформаційні системи і технології у фінансах». Для викладачів, студентів ВНЗ, які навчаються за освітньо-професійною програмою бакалавра з напряму підготовки «Фінанси і кредит».
У посібнику наведено планування лекційних і практичних занять курсу; зміст лекційних занять курсу; текст лекцій; опис виконання практичних робіт; методичні вказівки до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання. До усіх тем лекцій сформовано запитання та завдання, подано рекомендовану літературу. Посібник також містить термінологічний словник для кращого розуміння студентами термінів, з якими вони зіткнуться при вивченні дисципліни «Інформаційні системи і технології у фінансах». У посібнику подано такі теми: 1. Дані та операції над ними. 2. Характеристика автоматизованих систем. 3. Система електронних платежів Національного банку України. 4. Система електронної пошти Національного банку України. 5. Особливості автоматизованого оброблення внутрішньобанківської інформації. 6. Міжнародна електронна мережа міждержавних розрахунків SWIFT. 7. Інформаційно-телекомунікаційна система «Фінанси». 8. Автоматизація оброблення інформації в податковій сфері України. 9. Автоматизована інформаційна система Державної казначейської служби України. 10. Автоматизація оброблення інформації у страховій сфері. 11. Автоматизація управління фінансами в бюджетних установах. 12. Автоматизація управління фінансами підприємств і комерційних структур. 13. Інформатизація фінансового ринку.
Keywords: інформаційні системи; технології; фінанси