Конструктивно-географічні основи природокористування в басейні річки Західний Буг - Боярин, Марія Володимирівна; Boiaryn, Mariia V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Проаналізовано чинники антропогенного та природного впливу на стан річкового басейну. Проведено розрахунки коефіцієнта антропогенної трансформації басейну Західного Бугу на території Волинської області. Визначено основні напрями природоохоронного управління водними ресурсами. It is analyzed the anthropogenic factors and nature influence on the river basin condition. It is also calculated the influence anthropogenic transformation of West Bug river basin in the Volyn region. It is determined the main tendencies of nature protection governing by water resources.
Constructive and Geographical Basis of Management in the West Bug River Basin.
Keywords: річковий басейн; антропогенне навантаження; природні ресурси; управління природокористуванням.; nature management; river basin, usage of water resources; anthropogenic influence; natural resources.