Перехід Європейського Союзу до зеленої економіки та виклики на шляху до кліматичної трансформації: регіональний вимір - Горбач, Людмила (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
У сучасному світі нагальних викликів кліматичних змін перехід до зеленої економіки визначається як один із ключових пріоритетів для забезпечення сталого розвитку. Європейський Союз (ЄС) відомий своєю піонерською роллю у впровадженні зеленої моделі, встановив амбітну мету досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Ця ціль стала основою Європейського зеленого курсу, що передбачає комплексний стратегічний підхід до кліматичної трансформації регіону в напрямку сталості.
Keywords: зелена економіка; кліматична трансформація; Європейський зелений курс; сталий розвиток; 338.48:502.3(4):504.05