Філософія - Поляков, Володимир Германович; Poliakov, Volodymyr H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Програма навчальної дисципліни «Філософія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра і є складовою частиною обов’язкових дисциплін гуманітарного та соціально-економічного циклу навчальних планів. Предметом вивчення навчальної дисципліни є філософствування та його особливості відповідно до форм розвитку рефлексії та змісту проблематики, яка складає основні та спеціальні розділи філософії. Робоча програма навчальної дисципліни «Філософія» складається з п’яти змістових модулів.
Keywords: філософія в Стародавньому Світі; філософія середньовіччя і Відродження; філософія Нового часу (XVII – XIX ст.); сучасна філософія (др. пол. XIX – XXI ст.); філософія в Україні