Багаторічна (1977−2020 рр.) динаміка показників відносної вологості повітря у Волинській області - Павловська, Тетяна Сергіївна; Нікон, Ольга Євгеніївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Відображено результати дослідження багаторічної динаміки середньорічних і середньомісячних показників відносної вологості повітря у Волинській області упродовж 1977‒2020 рр. Визначено середнє значення відносної вологості повітря за цей час на всіх метеостанціях області та в регіоні в цілому. Визначено й проаналізовано річний розподіл значень показника в області. Виявлено тенденції змін середньомісячних і середньорічних величин відносної вологості повітря на всіх метеостанціях краю.
Keywords: відносна вологість повітря; глобальне потепління клімату; глобальні зміни клімату; Волинська область; метеостанція; Луцьк; Володимир; Ковель; Маневичі; Світязь; Любешів; клімат; погода; вологість повітря; 551.571(477.82)