Словник ботанічної лексики західнополіських говірок - Омельковець, Руслана Степанівна; Omelkovets, Ruslana S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Словник містить близько 4 тисяч західнополіських назв флорооб’єктів, а також понять, пов’язаних із ними, зафіксованими за спеціально укладеним питальником у 330 населених пунктах Західного Полісся. Розраховано на освітян і науковців – мовознавців, ботаніків, а також широке коло людей небайдужих до культурної спадщини українського народу, зокрема до його знань про рослини, що відображені у фітонімах.
Keywords: ботанічна лексика; західнополіські говірки; номінація