Трансформація закладів готельно-ресторанного господарства в сучасних умовах (на прикладі Волинської області) - Демчук, Ольга Андріївна (My University, 2024)
У роботі досліджено процес трансформації закладів готельно-ресторанного господарства Волинської області у повоєнний період. Робота складається з трьох розділів, кожен з яких висвітлює ключові аспекти аналізу, оцінки та вдосконалення діяльності закладів ГРГ у складних умовах. У першому розділі представлено теоретичні основи та методологію дослідження, що включають огляд літератури та визначення основних понять і категорій у сфері готельно-ресторанного господарства. Другий розділ присвячено аналізу особливостей функціонування закладів ГРГ в умовах війни. В ньому розглянуто показники діяльності закладів ГРГ Волинської області, оцінено тенденції їх розвитку за допомгою анкетування, де було опитано 101 респондент, за допомогою анкети ознак безбар’єрності вдалося отримати дані про стан інклюзивності у 12 закладів розміщення з 31, які взяли участь у заповненні анкети та поданні необхідних відомостей. Проведено PEST та SWOT-аналізи, а також виконано конкурентний аналіз закладів ресторанного і готельного господарства міста Луцьк. Аналіз показав, що війна суттєво вплинула на діяльність цих закладів, зокрема на організацію дозвілля, кількість гостей та маркетингову політику. Третій розділ зосереджений на удосконаленні діяльності та підвищенні ефективності функціонування закладів ГРГ в умовах війни. Розглянуто проблеми, з якими стикаються заклади ГРГ, та запропоновано перспективи та шляхи їх оптимізації у післявоєнний період.
Keywords: готельно-ресторанне господарство; конкурентний аналіз; PEST-аналіз; SWOT-аналіз; оптимізація діяльності; інклюзія