Пріоритетні цінності особистості вченого-педагога Агатенгела Кримського - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, 2014)
У статті висвітлюються домінантні характеристики особистості вченого – енциклопедиста А. Кримського. Акцентується увага на його громадянській позиції, яку він утверджував відданою працею, пропагував у викладацькій, громадській діяльності та у своїх творах. Наголошується на значущості вивчення життя і діяльності вченого в курсі історії педагогіки, ознайомленні майбутніх учителів з феноменальною постаттю вченого, життя якого до кінця було віддане служінню Україні.
Priority value of Agatangel Krymskiy person as a scientist-pedagogue
Keywords: А. Кримський - педагог; учений-енциклопедист; громадянська позиція; ерудиція; гуманістична спрямованість; A.Krymskiy – a pedagogue; a scientist – enciclopedist; public position; erudition; humanis direction