Типологія правозастосування - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymiuk, Olha M. (Ужгородський національного університет, 2012)
Правозастосування є правовою формою діяльності уповноважених компетентних суб'єктів, спрямовану на реалізацію принципів та норм права у конкретних життєвих ситуаціях шляхом винесення індивідуально-конкретних рішень. З огляду на правових статус суб’єкта правозастосування та процедур, що застосовуються при прийнятті рішення, розрізняють чотири типи правозастосування: судовий, адміністративний, квазісудовий та квазіадміністративний. Ключові слова: правозастосування, типи правозастосування.

The law application is the legal form of activity of the authorized competent subjects, sent to realization of principles and norms of right in concrete vital situations by carryingout of individual decisions. Taking into account legal status of subject of law application and procedures, that are used at a decision-making, distinguish four types of law application: judicial, administrative, quasi-judicial and quasi-administrative.
The types of law enforceme
Keywords: правозастосування; типи правозастосування; law application; the types of the law application