Право на звернення із дисциплінарною скаргою щодо судді: реалізація та зловживання - Фідря, Юлія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
У статті розглянуто особливості реалізації суб’єктом права на звернення із скаргою щодо дисциплінарного проступку судді. Наголошено на неприпустимості використання інституту дисциплінарної відповідальності судді як засобу тиску на суддю та впливу на прийняття ним певного рішення. Акцентовано увагу на відсутності у законодавстві механізму відповідальності за зловживання правом на звернення до органу, уповноваженого здійснювати дисциплінарне провадження щодо судді.
Keywords: суддя; дисциплінарна відповідальність; Вища рада правосуддя; дисциплінарний проступок; 341.96:342.7(062.552)