ВИКОРИСТАННЯ ШІ УКРАЇНСЬКИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ: АНАЛІТИКА ДЛЯ ПІСЛЯВОЄННОГО РОЗВИТКУ - Антонюк, Дмитро; Коляда, Олександр (ФОП Косенко А. О., 2025)
Глобальні тенденції свідчать, що штучний інтелект (ШІ) стрімко трансформує економіку та ринок праці. Міжнародні оцінки ролі ШІ підкреслюють його значення для зростання ефективності бізнесу. ШІ сьогодні розглядається як інструмент для розвитку, масштабування та підвищення конкурентоспроможності бізнесу. При цьому його впровадження супроводжується фундаментальними викликами – потребою в модернізації технологічної бази, зміною традиційних бізнес-моделей, вирішенням етичних і регуляторних питань.
Keywords: штучний інтелект; конкурентоспроможність; ефективність бізнесу; 330.341.1:004.8:338.45(477)