Волинь у Другій світовій війні: деякі проблеми історії та історіографії - Бондаренко, Геннадій Васильович; Bondarenko, Hennadii V. (Кам’янець-Подільський державний педагогічний університет, 2001)
Стаття присвячена узагальненню стану вивчення історії Другої світової війни та її впливу на економічний, суспільний та культурний розвиток Волині цього періоду. Історіографія, що відображає події Другої світової війни на Волині, є суперечливою залежно від часових меж.
Keywords: Друга світова війна, її вплив на волинський край; участь волинян в польських військах; "новий порядок"; агітація, пропаганда; економічні, соціальні, політичні процеси; культурне життя