Історико-правові характеристики конституційного регулювання взаємовідносин держави та церкви - Кравчук, Микола Артемович (Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», 2016)
У статті розглянуто основні напрями взаємовідносин між державою та церквою під впливом історичного розвитку та регіональних особливостей. Такі взаємовідносини виступають предметом конституційно-правового регулювання, але мають ряд історико-правових особливостей. Сучасне конституційно-правове регулювання переважно спрямоване на закріплення та визнання свободи совісті та віросповідання.
Keywords: держава; церква; конституційно-правове регулювання; свобода совісті; свобода віросповідання; 348.07