Оцінка стану земель меліоративного фонду Волинської області та обґрунтування способів його оптимізації - Ліщук, Н. М.; Lishchuk, N. М. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2012)
У статті охарактеризовано стан земель меліоративного фонду Волинської області, запропоновано показники його оцінювання та оптимізації, перспективні напрями використання. Для ефективного землекористування та зменшення інтенсивності дії деградаційних процесів запропоновано систему заходів оптимізації господарського використання меліорованих земель області. Meliorative land conditions of Volyn region reclamation fund are described in the article. The main indicators for its evaluation and optimization, perspective ways of usage are suggested. System of reclaimed land economic use for effective reduction of land degradation is proposed.
Meliorative Land Conditions Evaluation and Optimization of its Land-use in Volyn Region
Роботу виконано на кафедрі геодезії та картографії НУБПУ (м. Київ)
Keywords: меліоративний фонд; Волинська область; деградаційні процеси; стан земель; reclamation fund; Volyn region; degradation processes; land conditions