Планування й організація комплексних занять із вогневої та спеціальної фізичної підготовки на базовому етапі навчання курсантів вищих навчальних закладів МВС України - Волянський, Володимир; Корнійчук, Юрій; Штома, Вадим; Volyanskiy, Vladumur; Korniychuk, Yuriy; Shtoma, Vadum (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Оптимізація силових структур нашої держави потребує підвищення вимог до рівня підготовленості співробітників органів внутрішніх справ. При цьому особливу увагу слід приділяти результатам практичного навчання у відомчих вищих навчальних закладах, а саме: рівню фізичної підготовленості випускників, їхнім знанням і практичним навикам застосування табельної вогнепальної зброї та спеціальних засобів, умінням діяти в умовах реальних протистоянь із правопорушниками. Проведені дослідження підтверджують, що запровадження в навчальний процес комплексних занять із вогневої та спеціальної фізичної підготовки, обґрунтування й розробка універсальних багатофункціональних вправ і практичних тестових завдань для визначення рівня професійно-прикладної підготовленості курсантів на різних етапах навчання є одним із перспективних напрямів удосконалення системи бойової підготовки курсантів і співробітників практичних підрозділів органів внутрішніх справ. In the process of optimizing the power structures of our country naturally arises need to improve the requirements for the preparedness of law enforcement officers. Special attention is paid to learning results in departmental institutions of higher education, and specifically, the level of physical preparedness of graduates, their practical skills and theoretical knowledge on the use of weapons and special means, skills to operate in a real confrontation with offenders. Our research has confirmed that the introduction to the learning process of integrated studies on shooting and special physical training, substantiation and development of conditions of universal, multi-functional exercises and practical test items for determining the level of professional preparedness of cadets applied at different stages of learning, is one of the most promising ways to improve combat training of cadets and officers of the practical subdivisions of Internal Affairs.
Planning and Organization of Integrated Studies on Shooting and Special Physical Training at the Stage of Basic part of the Study of Cadets of Higher Educational Institutions of MIA of Ukraine
Keywords: комплексні заняття; вогнева підготовка; спеціальна фізична підготовка; система бойової підготовки; integrated studies; shooting; physical training; combat training system