Методичні рекомендації до підготовки та написання науково-дослідної роботи (за програмою курсу «Українська мова у професійному спілкуванні»). - Нестерчук, Оксана Григорівна (Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського, 2022)
Одним з етапів навчального процесу магістра – підготовка до написання наукової роботи. Це може бути стаття, виклад дослідження у вигляді тез, а також сама кваліфікаційна робота. Магістерське дослідження відрізняється від дипломної роботи більш ґрунтовним висвітленням завдань, теоретичним та практичним опрацюванням проблеми. Для покращення професійної підготовки магістрів-філологів у навчальному курсі «Фахова українська мова та педагогічна риторика» запропонована тема практичної роботи «Оформлення результатів наукових досліджень». Насамперед магістри повинні опрацювати теоретичний матеріал: анотація, її структура, пошукові та сигнальні функції. Опісля розглянути вимоги до написання статті.
Keywords: оформлення наукових досліджень; українська мова; стаття; структурні елементи статті