Амплітудно-часові характеристики зорових викликаних потенціалів кори головного мозку у право- та ліворуких молодших школярів - Коцан, Ігор Ярославович; Качинська, Тетяна Валеріївна; Kotsan, I. Ya.; Kachynska, T. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Вивчалися амплітудно-часові характеристики зорових викликаних потенціалів кори головного мозку у право- та ліворуких молодших школярів чоловічої статі. Незалежно від складності завдання швидше сприймали та обробляли зорову інформацію праворукі досліджувані, проте вищі активаційні процеси відмічено в осіб із лівим типом мануальної асиметрії. У право- та ліворуких молодших школярів під час сприйняття та аналізу зорових стимулів виявлено більшу задіяність задньоасоціативних ділянок правої півкулі кори головного мозку. The amplitude-time characteristics of visual evoked potentials of cortex in the right- and left-handers young male students were studied. Regardless of the task complexity, right-handed investigated persons perceived and processed visual information test, but higher activation processes were observed in persons with left type of manual asymmetry. In the right- and left-handers schoolboys during perception of visual stimuli and the analysis of visual stimuli,a greater involvement of right hemisphere areas posterior association cortex was revealed.
Amplitude-Temporal Characteristics of Visual Evoked Potentials of Cortex in the Right and Left-handers Schoolboys
Keywords: викликані потенціали; амплітуда; латентність; праворукі особи; ліворукі особи; мануальна асиметрія; evoked potentials; amplitude; latency; right-handers; left-handers; manual asymmetry