Застосування графічно-ігрових прийомів на уроках математики - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Остапйовська, Тетяна Петрівна; Ostapiovska, Iryna I.; Ostapiovska, Tetiana P. (Республіканський вищий навчальний заклад "Кримський гуманітарний університет", 2009)
У статті проілюстровано використання графічно-ігрових способів подачі матеріалу. Показано ефективність їх використання для покращення сприйняття математичних положень, тверджень і правил. На практичній демонстрації доведено ефективність графічно-ігрових методів подачі математичного матеріалу. Подано різноманітні способи виготовлення дидактичного забезпечення наведених методик, проілюстровано використання міжпредметних зв’язків у навчанні під час використання даних методик. The use of graphic-playing methods of serve of material is illustrated in the article. Efficiency of their use for the improvement of perception of mathematical theoretical postulates, assertions and rules is shown. On demonstration of practical examples efficiency of graphic-playing methods of serve of mathematical material is led to. The various methods of making of the didactic providing of the described methods are given, the use of intersubject communications in teaching during application of the given methods is illustrated.
The application of graphic-playing receptions on the lessons of mathematics
Остапйовська Тетяна Петрівна - кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Остапйовська Ірина Ігорівна - кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: математика; метод; задача; ребус; малюнок; task; rebus; picture; mathematics; method