Лінгвістичні задачі : навчально-методичний посібник - Жуйкова, Маргарита Василівна (My University, 2020)
Посібник містить умови 53 лінгвістичних задач, що побудовані на матеріалі різних мов, переважно незнайомих студентам. Задачі ілюструють теми окремих розділів курсів «Вступ до мовознавства», «Загальне мовонавство», «Порівняльноісторичне та типологічне мовознавство». Робота над розв’язанням задач стимулює нетривіальне лінгвістичне мислення, а також на практиці знайомить студентів із різними методами лінгвістичних досліджень. Для студентів галузі знань 03 «Гуманітарні науки», спеціальності 035 «Філологія».