Обґрунтування стратегії впровадження організаційних змін на підприємстві - Буняк, Надія Михайлівна (Видавничий дім «Гельветика», 2024)
У статті досліджено особливості обґрунтування стратегії впровадження організаційних змін на підприємстві. Визначено роль організаційних змін в забезпеченні ефективного функціонування підприємства у довгостроковій перспективі. Сформульоване авторське трактування сутності стратегії впровадження організаційних змін на підприємстві. Визначено послідовність етапів її обґрунтування та представлено їх змістове наповнення. Запропоновано перелік критерії оптимальності стратегії реалізації організаційних перетворень, охарактеризовано основні напрями її практичної реалізації. Доведено, що правильно вибудована робота у сфері управління організаційними змінами дозволяє не лише поліпшити адаптивність підприємства до нових умов провадження діяльності, але й створює потужний фундамент для підвищення ефективності функціонування у довгостроковій перспективі.
Keywords: організаційні зміни; управління організаційними змінами; стратегія впровадження організаційних змін; розвиток підприємства; готовність до змін; 65.014.8