Практичний погляд на синтаксис німецької мови через призму теорії прототипів - Галицька, О. Б.; Halytska, О. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто практичне застосування теорії прототипів у різних сферах лінгвістики. Проаналізовано прототип ний підхід до синтаксису німецької мови та визначено перелік прототипних ознак для кожної синтаксичної функції (підмета, присудка, додатка, обставини, означення). The article presents an application of the theory of prototypes to the fields of phonology, morphology, semantics, textlinguistics, syntax and especially to the treatment of parts of the sentence of modern German. For each syntactic function (subject, predicate, object, adverbial modifier, attribute) a set of prototype features is provided.
On the Use of the Prototype Theory in Syntax of Modern German
Keywords: прототип; prototype; прототипна ознака; prototype feature; синтаксична функція; syntactical function