Співвідношення прагматичних категорій організації газетного дискурсу та його мовленнєвих жанрів - Шевчук, М. В.; Shevchuk, M. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено вивченню прагматичних категорій організації дискурсу та його мовленнєвих жанрів. Подано короткий опис комунікативних характеристик стратегій та мовленнєвих жанрів, їх роль у комуніка-тивному процесі й функціональне співвідношення. The article is devoted the study of pragmatic categories of organization of discourse and him genres of speech. The short are given description of communicative descriptions of strategies and genres of speech, their role in a communicative process and functional correlation.
Correlation of Pragmatic Categories of Organization of Newspaper Discourse and Him Genres of Speech.
Роботу виконано на кафедрі української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: стратегія; мовленнєвий жанр; дискурс; тактика; комунікація; інтеракція; мовний код; strategy; speech genres; discourse; tactic; communication; linguistic code