Фізична терапія в педіатрії при порушенні жирового обміну - Грейда, Наталія Богданівна; Андрійчук, Ольга Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У навчально-методичному посібнику подано методичні вимоги до організації різних видів рухової активності, гідрокінезитерапії, плавання і веслування, занять на тренажерах, проведення масажу та самомасажу при порушенні жирового обміну. Обґрунтовано застосування кінезитерапії та нормування фізичних навантажень, які можуть бути адаптовані під індивідуальну програму реабілітації. Визначено особливості проведення занять при різних ступенях ожиріння. Навчально-методичний посібник підготовлений з урахуванням завдань освітнього компоненту «Фізична терапія в педіатрії» для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти. Для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня спеціальність І7 «Терапія та реабілітація» спеціалізація І7.01 «Фізична терапія» освітньо-професійна програма І7 «Фізична терапія». Буде корисним для фахівців у галузі охорони здоров’я.
Keywords: раціональне харчування; рухова активність; гідрокінезотерапія; заняття на тренажерах; масаж; самомасаж; 378 :016 :796.011.3