Львівська дитяча залізниця як об’єкт туризму регіону - Качаровський, Роман Євгенович; Мельник, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Антипюк, Олена Володимирівна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди, 2024)
Основну увагу приділено дитячим залізницям як туристичним осередкам. Акцент зроблено на Львівську дитячу залізницю. Описано історію формування дитячих залізниць в Україні. Вивчено історію становлення та розвитку дитячої залізниці в м. Львів. Визначено основні складові її ролі у туристичній галузі краю. Розгянуто проблеми її функціонування як об’єкту туризму.
Keywords: туризм; туристичні ресурси; дитяча залізниця; Львівська дитяча залізниця,; пізнавальний туризм; м. Львів; Львівська область; 911.3:[796.5:625.1](477.82-25)