Функціонування фразеологізмів у трилогії Богдана Лепкого „Мазепа" - Мішиньова, Тетяна; Mishynova, Tetiana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Ідеться про насиченість мови творів Богдана Лепкого фразеологізмами, про їх типи та прийоми творення. The article deals with the usage of the phraseological units in the language of Bohdan Lepkiy works, their types and ways of building.
Функціонування фразеологізмів у трилогії Богдана Лепкого „Мазепа"
Keywords: фразеологія мови; phraseology of language; контекст твору; context of work; прислів’я; proverbs; приказки; saying; трансформації; transformation