Моральне виховання молодших школярів на християнських засадах - Царик, Ангеліна Василівна; Мельник, Ірина Миколаївна; Tsaryk, Anhelina V.; Melnyk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Зміст морального виховання учнів зумовлений потребами і вимогами суспільства до формування всебічно розвиненої особистості, рівнем його моральності. З огляду на ці чинники, завдання морального виховання в школі є формування жити в гармонії з природою, обов’язку та відповідальності, поваги до закону, до старших. У педагогіці встановлено, що засобами виховання моральної поведінки дітей молодшого шкільного віку є зміст різних видів дитячої діяльності, а також ділові та реальні взаємини, які виникають у процесі її виконання.
Keywords: духовні цінності учнів; моральне виховання учнів початкової школи; духовні ідеали; загальнолюдські цінності