Використання штучного інтелекту в освітньому процесі початкових класів - Колядич, Марія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У дослідженні актуалізовано поняття «штучний інтелект» (ШІ), особливості його використання в початкових класах, а також особливості інтеграції штучного інтелекту у процес навчання молодших школярів. Проаналізовано найбільш поширені засоби ШІ, котрі доцільно використовувати в початкових класах, і наведено приклади. У роботі виділено та обґрунтовано педагогічні умови впровадження інновацій, котрі базуються на використанні ШІ, й експериментально доведено їх ефективність.
Keywords: штучний інтелект; початкова освіта; педагогічні умови; педагогічні умови використання штучного інтелекту; використання штучного інтелекту в початкових класах; інформаційні технології в початковій освіті