Вплив електронної комерції на інновації бізнес-моделей та нові технології продажу на ринку - Шостак, Людмила Василівна; Ліпич, Любов Григорівна; Павлова, Світлана Володимирівна (My University, 2025)
Стаття присвячена комплексному дослідженню впливу електронної комерції на еволюцію бізнес-моделей та інтеграцію новітніх технологій продажу в сучасних ринкових умовах. У контексті глобалізації та стрімкого розвитку цифрових технологій електронна комерція виступає ключовим фактором, що сприяє оптимізації бізнес-процесів, покращенню ефективності операцій та змінам у підходах до взаємодії з кінцевими спожи-вачами. Особлива увага зосереджена на аналізі інноваційних технологій, таких як штучний інтелект, великі дані, автоматизація операцій та інші сучасні рішення, що дозволяють підвищити якість обслуговування спо-живачів, знизити витрати та забезпечити індивідуалізований підхід до продажу товарів і послуг. У роботі також розглядається вплив електронної комерції на зміну споживчих звичок, підвищення вимог до зручності та швидкості здійснення покупок, а також адаптацію бізнесів до цих змін для підтримки конкурентоспро-можності. Окрім того, автори аналізують потенційні виклики, з якими стикаються компанії при впровадженні нових бізнес-моделей в умовах цифрової економіки, та оцінюють їхній вплив на ринок. На основі сучасних трендів стаття робить прогноз щодо розвитку електронної комерції, підкреслюючи значення глобальних еко-номічних змін та майбутніх інновацій, які визначатимуть конкурентні переваги на ринку
Keywords: електронна комерція; конкуренція; бізнес-моделі; інновації; цифрові технології; продаж; автоматизація; штучний інтелект; великі дані; цифрова економіка; споживча поведінка; технології продажу; бізнес-стратегії; трансформація; маркетинг; інтернет-комерція; новітні технології; цифрові інструменти; адаптація бізнесу; конкурентоспроможність; M31; L86; O33; 658.8