Українські прізвища “непрозорої” семантики: структурно-етимологічний аналіз - Витрищук, Олександр Дем'янович; Vytryshchuk, A. D. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті з’ясовано етимологічні корені українських прізвищ, зокрема Волині, семантика яких незрозуміла без спеціального етимологічного розгляду. Etymological roots of Ukrainian ‘opaque’ surnames especially Volhinian are reconstructed in the article with using special etymological scrutiny.
Украинские фамилии “непрозрачной” семантики: структурно-этимологический анализ
Ukrainian Surnames with ‘Opaque’ Semantics: Structural-Etymological Analysis
Keywords: етимологія; реконструкція; антропонім; апелятив; деривація; детермінатив; etymology; reconstruction; antroponimy; appealative; derivation; determinative