Особливості конкурентних відносин на регіональних ринках нерухомості - Стрішенець, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович; Strishenets, Olena M.; Pavlov, Kostiantyn V. (Ужгородський національний університет, 2016)
У статті визначено регіональні особливості розвитку ринку нерухомості. Розглянуто характеристики та специфічні особливості ринку нерухомості. Окреслено актуальні проблеми розвитку ринку нерухомого майна в Україні та проаналізовано його регіональні особливості. Доведено, що регіональні ринки нерухомості слід розглядати як систему відносин між покупцями та продавцями, що діє на основі цивільного механізму з урахуванням особливостей правового режиму привласнення, природних властивостей та соціального значення. Ідентифіковано критерії ефективності конкурентної політики держави на регіональних ринках нерухомості.
The features of competitive relations at the regional real estate market
Keywords: регіональний ринок нерухомості; державне регулювання; механізм регулювання ринків; конкурентні відносини; нерухомість; монополія; орендна плата; ціноутворення