Організація весільного туризму: український та зарубіжний досвід - Пилипчук, Ангеліна Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі комплексно проаналізовано українські та зарубіжні практики організації весільного туризму як одного із видів культурного туризму. Охарактеризовано сутність весільного туризму, який спрямований на відвідання різних місць для проведення весільних церемоній, вінчання, медового місяця та відзначення річниці одруження. Визначено основні складові весільного туризму, вплив на його розвиток культурних і соціальних чинників. У роботі окреслено основні етапи становлення весільного туризму в Україні, досліджено особливості його організації. Акцентовано увагу на впливових маркетингових стратегіях просування туризму весіль та визначено перспективи розвитку весільного туризму в державі. Проаналізовано міжнародний вимір весільного туризму. Розкрито специфіку організації весільних турів у провідних країнах світу. Висвітлено можливості використання в Україні міжнародного досвіду. Сформульовано рекомендації щодо упровадження зарубіжного досвіду для вдосконалення стратегій просування весільного туризму в Україні.
Keywords: весільний туризм; туристична дестинація; весільний тур; туристичні послуги; Україна